Sat. Apr 27th, 2024

Numele Steve Jobs rămâne uriaş: o carte de vizită şi un cec semnate de acesta au fost vândute la licitaţie pentru sume record

2 min read
Diverse

Steve Jobs va rămâne cu siguranţă în istoria tehnologiei moderne, viziunea şi ambiţia sa aducându-ne în atenţie ce cunoaştem astăzi drept cel mai utilizat dispozitiv la nivel global, smartphone-ul (foarte probabil citiţi acest articol chiar de pe un iPhone, device care poate nu ar fi existat în forma sa actuală fără Steve Jobs).

Şi pentru că numele său rămâne uriaş, colecţionarii se întrec să cumpere lucruri cu semnătura sa, în special unele din perioada de început, perioada anilor ’80 când Steve Jobs şi Apple nu reprezentau încă nimic.

Casa de licitaţii RR Auctions a scos de curând la licitaţie mai multe obiecte semnate de Steve Jobs, iar acestea s-au vândut pe 21 martie pe sume record:

  • o carte de vizită din 1983 uşor pătată şi cu urmă de bandă adezivă a fost vândută pentru 181.183 dolari. Cartea de vizită este din perioada în care Apple vindea PC-ul numit Lisa şi pregătea lansarea cunoscutului Macintosh;

  • un cec din 1976 semnat de Steve Jobs cu două săptămâni înainte de fondarea oficială Apple a fost vândut pentru 176.850 dolari. Pe cec apar scrise de mână numele companiei şi adresa celebrului garaj Apple din Palo Alto;

  • un bilet de film mai recent, din 2003, a fost vândut pentru 14.653 dolari doar pentru că era ştiut că Steve Jobs nu dădea autografe, iar acest bilet este o rarite în lumea fanilor.

Sursa: gizmodo.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.