Thu. May 9th, 2024

Exclusiv ! Fenomenul shrinkflation ameninţă piaţa telefoanelor inteligente, producătorii urmând a fabrica smartphone-uri mai mici pentru a menţine preţurile

2 min read
Smartphone

În ultima perioadă aţi tot auzit pe la televizor sau aţi citit prin presă că fenomenului numit shrinkflation devine tot mai prezent pe rafturile magazinelor. Într-o traducere foarte simplă, acest fenomen apare de obicei în perioade de inflaţie crescută şi constă în reducerea gramajelor / dimensiunilor produselor de către producători pentru a putea menţine preţurile constante. Sigur că aceasta nu este neapărat o regulă, iar unele companii abuzează de shrinkflation pentru a obţine profituri mai mari (consumatorii nu sunt informaţi de aceste schimbări).

Din păcate acest fenomen ameninţă şi piaţa telefoanelor inteligente, mai multe surse de încredere susţinând că producătorii pregătesc o reducere în dimensiuni a smartphone-urilor pentru a menţine preţurile.

Un reprezentat al unei companii foarte cunoscute a declarat sub anonimat că: „Criza semiconductorilor ne-a afectat mult timp, iar în prezent preţurile componentelor hardware rămân foarte ridicate în tot acest context macroeconomic imprevizibil. Deşi nu ne dorim, vom reduce dimensiunile produselor pentru a rămâne competitivi în piaţă”.

Primele modele redimensionate vor fi lansate la vară, iar gadget.ro a reuşit în exclusivitate să intre în posesia unor fotografii dure care ne arată cât de grav este afectată industria:

Prototipul de mai sus se aşteaptă a fi un flagship pregătit pentru toamna acestui an. Preţul acestuia ar urma să fie de aproximativ 1000 – 1200 de euro, unul excelent în contextul inflaţionist actual.

PS: Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.