Tue. Apr 30th, 2024

Noul Duster va fi fabricat şi la o uzină din Turcia

2 min read
gAuto

Noul Duster se anunţă încă de pe acum un model de succes, primele informaţii detaliate despre cum se comportă noua maşină urmând a fi publicate de către toate site-urile de specialitate pe data de 25 aprilie (până atunci există un embargo impus de producător). Şi noi avem ceva în pregătire, deci rămâneţi alături de noi.

Până atunci, o informaţie interesată aflăm de la colegii de la profit.ro. S-ar părea că noul Duster nu va fi produs doar la fabrica de la Mioveni, ci şi la uzina Bursa din Turcia.

Se pare că Grupul Renault a luat decizia să comercializeze maşina sub brandul Renault în Turcia şi în alte ţări, iar producţia acestora nu va fi realizată în România.

„Nu renunțăm la piața din Turcia, vom vinde în continuare Sandero și Jogger, dar în cazul Duster a fost o decizie la nivel de grup, care este în avantajul companiei. Cumpărătorii din Turcia preferă un automobil Renault, pentru că prețul de revânzare este mai mare.”, a declarat Denis Le Vot, CEO-ul Dacia.

Deşi parte din producţia de la Mioveni va fi mutată la Bursa, nu sunt motive de îngrijorare. Locul lăsat liber va fi ocupat curând de către Dacia Bigster, model ce ar putea intra în producţia de serie chiar la începutul anului viitor.

Acelaşi Denis Le Vot a declarat şi că intrarea pe noi pieţe pentru Dacia este imposibilă în acest moment, acolo există Renault şi la nevoie modelele Dacia pot fi comercializate sub brandul Renault.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.