Mon. Apr 29th, 2024

O companie chineză vinde pe o platfomă de comerţ online din ţara natală un model de taxi zburător (eVTOL)

2 min read
Diverse

Producătorul chinez de drone EHang Holdings a început să vândă pe platforma de comerţ online Taobao un model de taxi zburător (eVTOL). Vorbim de acel tip de aeronavă electrică cu decolare verticală.

Modelul denumit EH216-S costă aproximativ 332.000 de dolari şi este primul vehicul de acest gen ce a primit certificare din partea Administraţia Aviaţiei Civile din China (CAAC). Aparatul a efectuat peste 40.000 de zboruri de test înainte de a primi certificatul de siguranţă.

Chinezii pot cumpăra acest taxi zburător online, însă îmi este destul de neclar ce condiţii vor trebui să îndeplinească pentru a zbura efectiv cu el. Foarte probabil vor fi emise ceva permise speciale de zbor şi doar anumite companii vor putea să le acceseze (cele de taxi foarte probabil).

Iată care sunt cele mai importante caracteristici ale taxiului zburător:

  • vine cu 16 motoare electrice;
  • viteza maximă atinsă este 130 km / oră;
  • autonomia maximă oferită este de 30 de kilometri;
  • poate transporta o încărcătură maximă de 272 de kilograme (2 pasageri + bagaje);
  • dispune de foarte multe sisteme de siguranţă, inclusiv sistem de control pentrru zbor redundant şi chiar paraşute (nu se ştie niciodată).

EH216-S va fi disponibil şi la nivel global în curând la un preţ de 410.000 dolari.

Uşor, uşor, aceste eVTOL-uri prind viaţă, într-un articol anterior scriam că Dubai va deveni în 2025 primul oraş din lume cu flotă de taxiuri zburătoare.

Surse: zonait.ro, reuters.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.