Tue. May 14th, 2024

Primul monitor 4K IPS din lume cu timp de răspuns 1ms GTS lansat de către LG – LG 27GN950

2 min read

LG a lansat un monitor de gaming ce promite o experiență imersivă. Se numește LG 27GN959 și este primul monitor 4K cu panel IPS și timp de răspuns de 1 milisecundă de la gri la gri – GTG.

Un alt element important este faptul că dispune de tehnologia NVIDIA G-SYNC. Restul de specificații pentru LG 27GN959:

  • display de 27 inch cu panel nano IPS și rezoluție 3840 x 2160 pixeli, luminozitate de 400 nits și acoperire a spectrului DCI-P3 în proporție de 98%;
  • rată de refresh la 144Hz, timp de răspuns de 1 ms, panou 10-bit, respectă standardele Vesa DisplayHDR 600;
  • suport ajustabil ce permite reglarea pe înălțime, înclinare și pivotare (între modurile landscape și portrait);
  • conectivitate asigurată de 2 x HDMI, 1 x DisplayPort, 1 x USB 3.0.

Declarații oficiale:

Suntem încântați să aducem suport compatibil NVIDIA G-SYNC pe cel mai avansat model UltraGear de la LG”, a declarat Kaustubh Sanghani, vicepreședinte și director general GeForce OEM la NVIDIA. „Gamerii vor fi impresionați de receptivitate și de efecte vizuale realiste atunci când joacă cele mai noi jocuri pe PC, care oferă ray-tracing în timp real, bazate pe tehnologia GeForce”.

Cel mai recent monitor de gaming al nostru oferă performanțe de neegalat pe care consumatorii le-au așteptat de la LG UltraGear”, a declarat Jang Ik-Hwan, vicepreședinte senior și șeful unității de business IT a LG Electronics Business Solutions Company. „Monitoarele UltraGear vor continua să împingă limitele tehnologiei pentru monitoare, având la bază tehnologia noastră avansată de display IPS 1ms GTG pentru a duce gaming-ul la înălțimi și mai mari.

Pentru o demonstrație de tehnologie cum se dorește noul monitor LG m-am gândit inițial că 27 inch îl face ceva cam mic. Nu mă înțelegeți greșit, dar deja majoritatea monitoarelor de top urcă la peste 30 – 32 inch. Mi-am dat seama că LG se adresează pasionaților ce își fac un setup din mai multe monitoare, nu din unul singur. Acolo LG 27GN959 punctează la versatilitate prin pivotare, conectivitate, G-Sync de la NVIDIA etc.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.