02/07/2024

Am văzut Trigger Warning, filmul numărul 1 pe Netflix la 28 iunie 2024 şi pot spune că este prost de la primul până la ultimul minut

3 min read
Filme

Nu mă aştept să fiţi de acord cu mine, însă Trigger Warning, filmul numărul 1 pe Netflix la 28 iunie 2024, este unul dintre cele mai proaste filme lansate anul acesta.

Bine aţi revenit la un nou articol din categoria „am văzut”, secţiune în care îmi exprim o părere personală despre un film sau un serial, opinie pe baza căreia vă aştept să discutăm în zona de comentarii. Sunt activ, promit.

Revenind la Trigger Warning, acesta este nu doar mediocru, ci şi stupid pe alocuri (btw, voi mai face şi ceva spoilere, mici, nu detaliate, dar aşa, ca să ştiţi). Rolul principal este jucat de Jessica Alba, o actriţă frumuşică cu ceva talent în spate, însă cu siguranţă nu are ce căuta într-un astfel de film în genul John Wick. Cum să te uiţi la făţuca aia gingaşă şi să te gândeşti la o luptătoare fenomenală, la un ucigaş în serie ? Cum ? Efectiv nu ai cum.

Şi mai sunt şi faze care arată că nu e ceea ce trebuie. La un moment dat Parker (Jessica Alba) se pregăteşte să intre într-o peşteră plină cu bărbaţi violenţi şi înarmaţi, însă nu poate pleca la luptă fără să îşi aşeze frumos cele două codiţe împletite. Wtf ? Imaginează-ţi doar cum aratău filmele de genul în trecut (aveţi numeroase exemple). Acum rapid în prezent, uitaţi-vă la faţa Jessicăi cum îşi aşează codiţele înainte de a pleca să măcelărească băieţii răi. Clar ceva nu se pupă.

Trecând peste rolul complet neinspirat acordat Jessicăi Alba, un alt capitol dezamăgitor au fost efectele speciale. Din acest punct de vedere Trigger Warning este un film low-cost fără doar şi poate. Exploziile sunt de cascadorii râsului, iar pietrele / bolovanii din peşteră zici că sunt din polistiren colorat (în realitate chiar asta sunt, doar că se vede lucrul ăsta şi în film, aspect foarte rău).

Un alt mare minus a fost scenariul. Scris de un copil de 8 – 10 ani, scenariul este clişeic, banal şi pueril (ştiu că mă repet). Sunt multe faze fără sens, fără început şi sfărşit, fără nimic. Un astfel de exemplu este când alimentază o maşină la o pompă în mijlocul deşertului fără să plătească nimănui. Pur şi simplu în mijlocul pustietăţii apare o pompă (atenţie, doar o pompă, nimic în rest), alimentează şi pleacă.

Un alt exemplu este cel în care traficanţii au făcut un tunel printr-o peşteră care ajungea într-un container gol aflat în curtea unei unităţi militare, unitate de unde furau armament. Cum ? Adică ? Din peşteră ieşeau direct în container ? Da, aşa au scris scenariul. Penibil.

Nu mai zic de scenele de luptă corp la corp dintre Jessica Alba (o fătucă de 50 de kilograme cu tot cu haine) şi hăndrălăi masivi, bine înarmaţi. Sunt de-o jale mare.

În fine, am pierdut aproape 2 ore din viaţă şi vă recomand să nu o faceţi şi voi. Şi totuşi, dacă aţi facut-o deja sau vreţi să o faceţi, cum vi s-a părut Trigger Warning ?

🟡NOTA: 4 din 10.🟡

[embedded content]

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.

About The Author