Sun. Jun 16th, 2024

Amazon a deschis un studio pentru dezvoltarea de jocuri în România

2 min read
Diverse

În urmă cu doar câteva zile vă scriam că francezii de la Gameloft au luat decizia de a închide studioul din Cluj, 136 de angajaţi urmând să rămână fără loc de muncă în săptămânile următoare.

Pentru că trebuie să privim şi partea plină a paharului, astăzi venim cu o veste bună din acelaşi domeniu. Amazon a deschis un nou studio pentru dezvoltarea de jocuri în Europa, iar de data aceasta aleasă a fost capitala României.

„Amazon Games anunţă că a deschis un nou studio de dezvoltare de jocuri în Europa, cu sediul în Bucureşti, România. Studioul extinde angajamentul Amazon de a dezvolta şi publica jocuri, acesta alăturându-se echipelor de dezvoltare existente în Orange County, Montreal, San Diego şi Seattle. Noul studio se va concentra pe susţinerea portofoliului diversificat de jocuri al Amazon Games, acum şi în viitor”, a anunţat Amazon Europe.

La conducerea noului studio va fi Cristian Pană, veteran din industrie cu peste 20 de ani de experienţă, fostul Managing Director al Ubisoft Romania. Acesta a făcut parte din proiecte foarte cunoscute precum Tom Clancy’s The Division, The Crew, Far Cry şi Avatar.

Amazon a început deja să facă angajări pentru noul studio, pe site-ul companiei fiind publicate deja peste 20 de anunţuri de recrutare.

Sursa: zf.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.