Fri. Apr 26th, 2024

Industria aviatică se afundă într-o nouă criză, cea a bagajelor pierdute

2 min read
Diverse

Nu puţini sunt cei care şi-au pierdut bagajele de cală, doar că această „practică” se acutizează, anul 2023 fiind cel în care industria aviatică se va lovi cel mai puternic de această criză.

Conform raportului Baggage Insights 2023 aflăm că în 2022 au fost pierdute în întreaga lume 26 de milioane de bagaje, iar 2023 se anunţă şi mai rău. În medie în 2022 numărul bagajelor pierdute a fost de 7.6 bagaje la 1000 de călători, cu mult peste 5.6 bagaje la 1000 de călători recordul anterior din 2019. Din păcate pentru anul în curs se estimează o nouă creştere, astfel că ne putem aştepta ca 1 bagaj din 100 să fie pierdut.

Raportul vorbeşte în special de bagajele pierdute, însă nu trebuie să uităm şi de cele deteriorate. În ultimul meu concediu am primit trolerul spart gata, aşa că acum pentru vară voi fi nevoit să îmi cumpăr altul.

Se pare că printre factorii responsabili de această criză regăsim lipsa de personal, reluarea bruscă a călătoriilor cu avionul după pandemia COVID-19 şi creşterea congestionării aeroporturilor în perioadele de vârf.

2023 se anunţă anul cu cea mai mare rată de pierdere a bagajelor, aşa că înhămaţi-vă cu răbdare şi aflaţi-vă drepturile. Ştiu că există multe site-uri care vă pot ajuta contra cost precum airhelp.com sau vă puteţi ajuta şi singuri. Am găsit în acest articol câteva sfaturi utile. Cert este că procedurile sunt greoaie şi de durată.

Sursa: businessmagazin.ro, sursa foto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.