Fri. Apr 19th, 2024

Audi va intra din 2026 în Formula 1, însă ca furnizor de motoare, nu cu echipă proprie

2 min read
gAuto

În deceniul trecut Formula 1 intrase într-un con de umbră, popularitatea sa la nivel global scăzând considerabil. În 2017 însă Liberty Media a achiziţionat drepturile comerciale pentru tot ce înseamnă Campionatul Mondial de Formula 1, iar de atunci lucrurile au început să se schimbe în bine. Apogeul noutăţilor în bine a fost serialul de pe Netflix, Drive To Survive, cel în urma căruia popularitatea Formula 1 a explodat.

2021 a fost un an de referinţă pentru Formula 1, aceasta devenind unul dintre cele mai urmărite evenimente sportive globale, pe parcursul campionatului mai bine de 1.5 miliarde de telespectatori urmărind cel puţin o cursă.

O astfel de vizibilitate nu lasă rece pe nimeni, astfel că Audi a decis că e timpul să intre în Marele Circ. Este oficial că din 2026 compania germană va produce motoare pentru echipe din Formula 1, însă, cel puţin o perioadă, nu va avea şi o echipă proprie.

Motorul destinat campionatului din 2026 va fi dezvoltat şi testat în centrul său din Neuburg. Echipa tehnică va fi formată până la sfârșitul acestui an, fiind înființată deja o companie separată, subsidiară deținută în totalitate de Audi Sport. Aceasta va fi condusă de Adam Baker din poziția de CEO.

„Formula 1 este atât o etapă globală pentru brandul nostru, cât și un laborator de dezvoltare extrem de provocator. Combinația dintre performanță ridicată și competiție este întotdeauna un motor al inovației și transferului de tehnologie în industria noastră. Cu noile reguli, acum este momentul potrivit să ne implicăm. La urma urmei, Formula 1 și Audi urmăresc ambele obiective clare de sustenabilitate.”, a declarat Markus Duesmann, CEO-ul Audi.

Audi spune că, din 2026, motorul electric de pe mașinile de Formula 1 va fi aproape la fel de puternic ca motorul cu combustie, cel care are o putere de aproximativ 400 kW (544 CP).

Reprezentanţii companiei au afirmat că până la sfârşitul anului vor anunţa şi prima echipa care din 2026 va folosi motoare Audi.

Surse: facebook.com/Formul1, formula1.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.