Fri. May 10th, 2024

Rezultatele financiare ale Orange în T3 2021 (rețea 5G extinsă, finalizarea tranzacției legată de Telekom Romania Communications și venituri comparative cu T3 2020)

3 min read

Orange a adus mai multe informații legate de rezultatele financiare obținute în trimestrul 3 din 2021 (1 iulie – 30 septembrie). Am extras câteva date interesante din comunicatul primit.

🟧 cifra de afaceri a atins 273 milioane euro* (similară cu ce au obținut în T3 2020);

🟧 10.798.000 de clienți la 30 septembrie 2021, creștere de 1.7% față de T3 2020 (pe servicii fixe în bandă larga aka internet fix au atins 451.000 de clienți – creștere de 18.3% față de aceeași perioadă din 2020);

🟧 a fost finalizată tranzacția de achiziție a pachetului majoritar de 54% din Telekom Romania Communications;

🟧 acoperirea 4G a ajuns la 98.29% din populația României (au adăugat 243 localități sub acoperire 4G și 4G+ în 1271 localități – în primele 9 luni din 2021)

🟧 rețeaua 5G a ajuns în București (100%), Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara, localități din județul Ilfov, stațiuni montane și estivale;

🟧 1 / 3 smartphone-uri vândute în T3 2021 sunt compatibile cu tehnologia 5G;

🟧 Orange Money a cunoscut o creștere cu 19% a bazei de clienți față de T3 2020 (292.000 de clienți);

🟧 din septembrie poți activa un abonament Orange Yoxo direct sub formă de eSIM;

🟧 soluțiile de securitate cibernetică livrate către segmentul B2B au crescut cu 53%, iar cele de cloud și colocare de echipamente cu 29%;

🟧 Orange a primit mai multe premii din partea Ookla – SpeedTest Awards (Cea mai rapidă rețea mobilă, Cea mai bună rețea mobilă, Cea mai rapidă rețea fixă etc);

*Nu au specificat nimic legat de profitul obținut în T3 2021;

Declarație oficială:

“Entuziasmul și ambiția cu care am început anul în curs nu s-au estompat pe parcursul lui 2021, un an marcat în continuare de multă incertitudine și fragilitate. Menținerea calității rețelei Orange la cele mai înalte standarde a fost prioritară, iar eforturile noastre au fost recunoscute de clienți, care ne-au acordat încrederea lor alegând serviciile noastre, și au fost reconfirmate de către Ookla® și ANCOM. Astfel, am demonstrat încă o dată că suntem rețeaua #1 pe piața locală. Avem, totodată, încredere că prin grija noastră permanentă față de mediu și prin inițiative precum campania de telefoane recondiționate vom influența în bine societatea, economia și viețile celor din jur.

Rezultate pozitive obținute ne oferă doza necesară de optimism și elan și pentru următoarea perioadă. Suntem foarte mândri că am finalizat tranzacția de achiziționare a pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications, cu obiectivul principal de a fi prima alegere în piața serviciilor convergente din România. Alături de noii noștri colegi formăm o echipă mai puternică și mai numeroasă și împreună ne propunem să le livrăm mai departe clienților servicii și produse de cea mai bună calitate,” a declarat Liudmila ClimocCEO Orange România.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.