Mon. May 20th, 2024

În ciuda aşa ziselor probleme de stoc, Sony a vândut în ultimele 3 luni din 2020 aproximativ 4.5 milioane de console PlayStation 5

2 min read

Încep să cred că Sony nu prea a avut probleme de stoc cu consola PlayStation 5 aşa cum a afirmat în ultima parte a anului trecut şi că toată această agitaţie creată în jurul consolei a fost o campanie de marketing bine gândită şi ţintită în contextul actualei pandemii. Gândiţi-vă doar cât hype a fost creat pe reţelele de socializare, în special pe TikTok unde au fost realizate mii de filmuleţe legate de PlayStation 5.

Acum revenind la subiect, Sony a publicat datele financiare pentru ultimul trimestru calendaristic din 2020, adică perioada octombrie – decembrie. În cele trei luni compania japoneză a vândut aproximativ 4.5 milioane de console PlayStation 5. Dacă adăugăm şi cele 1.4 milioane de console PlayStation 4 + vânzările record de jocuri, iese cel mai bun trimestru financiar din istoria diviziei de gaming Sony. Not bad, nu ? Nici profitul nu a fost rău, acesta ajungând la 763 milioane de dolari, în creştere cu 50% vs aceeaşi perioadă din 2019.

Din păcate pentru fani, producţia consolei PlayStation 5 va fi afectată şi de o criză reală. AMD are probleme de producţie şi astfel cantitatea de procesoare livrată către Sony va fi diminuată considerabil în lunile următoare.

În ceea ce priveşte divizia mobile, Sony o duce din ce în ce mai rău (chiar dacă unele zvonuri din toamnă susţineau altceva). În contextul în care perioada octombrie – decembrie a fiecărui an este cea mai bună pentru vânzări, Sony a vândut doar 1 milion de telefoane (-23% vs aceeaşi perioadă din 2019). În tot anul 2020 Sony a comercializat doar 2.8 milioane de smartphone-uri.

Mai multe detalii despre situaţia financiară Sony găsiţi în raport oficial al companiei.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.