Fri. May 10th, 2024

După Digi Mobil şi Orange, avem şi răspunsul Vodafone şi Telekom legat de costurile de roaming pentru Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021

2 min read
Retelistica

În urmă cu doar câteva zile ANCOM a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că începând cu 1 ianuarie 2021 reglementările europene “Roam like at home” nu vor mai fi obligatorii pe teritoriul Marii Britanii şi Irlandei de Nord (inclusiv Gibraltar), ca urmare a încheierii perioadei de tranziție după retragerea acestei țări din Uniunea Europeană.

Practic începând de vinerea viitoare operatorii telecom din ţara noastră ar putea impune noi tarife în roaming pentru românii care îşi doresc să ajungă în Marea Britanie şi Irlanda de Nord.

După anunţul ANCOM, Orange a reacţionat cel mai rapid şi a anunţat că va păstra promoțional, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2021, actualele tarife și condiții de consum pentru apelurile internaționale și în roaming pentru Marea Britanie şi Irlanda de Nord (inclusiv Gibraltar).”

Imediat a venit şi răspunsul Digi Mobil, operatorul anunţând că va păstra aceleaşi preţuri din Roam like at home pe tot parcursul anului 2021.

Între timp au apărut şi reacţiile Vodafone, respectiv Telekom.

Vodafone a transmis că “Roaming like Home este un beneficiu garantat doar în interiorul Spaţiului Economic European. Începând cu 1.01.2021 reglementările europene privind tarifele de roaming „Roam like at home” şi tarifele internaţionale nu vor mai fi aplicabile pentru Marea Britanie şi Gibraltar, ca urmare a încheierii perioadei de tranziție după retragerea acestora din spaţiul reglementat SEE. Vodafone vine în sprijinul clienţilor săi care utilizează serviciile de roaming în aceste teritorii şi menţine actualele tarife şi condiţii de consum în Marea Britanie şi Gibraltar până la 30 iunie 2021.”

Răspunsul Telekom a fost scurt şi mai puţin la obiect: “Pentru moment, păstrăm actualele tarife și condiții de consum în Marea Britanie. În cazul în care vor apărea modificări, le vom comunica în consecință.”

Ca rezumat avem astfel:

  • Orange şi Vodafone păstrează beneficiile Roam like at home pentru Marea Britanie şi Irlanda de Nord până pe 30 iunie 2021. După această dată vor exista alte costuri, mai mari;
  • Telekom nu schimbă nimic după 1 ianuarie 2021, însă nu ştim până când. În cazul acestui operator trebuie să verificaţi un eventual update al informaţiilor înainte de a pleca din ţară;
  • Digi Mobil păstrează aceleaşi costuri din Roam like at home pe întreg anul 2021.
Sursa: media-max.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.