Sun. May 12th, 2024

Noutăţi Digi Mobil din 2021: tarife mai avantajoase în roaming şi menţinerea costurilor mici pentru Marea Britanie

2 min read
Retelistica

RCS & RDS a emis şi (probabil) ultimul comunicat de presă pe 2020 pentru reţeaua sa Digi Mobil. Acesta este destul de important, în special pentru cei ce vor călători din 2021.

Începând cu prima zi a anului viitor utilizatorii Digi Mobil vor avea parte de următoarele noutăţi:

  • utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de tarife și mai avantajoase la apelurile primite în spațiul european și la datele mobile efectuate în roaming. Astfel, tariful pentru date în spațiul UE și Spațiul Economic European (SEE) se va reduce cu aproximativ 21%, de la 1,4 EUR fără TVA/GB la 1,1 EUR fără TVA/ GB, iar tariful pentru apelurile de voce primite în spațiul european se va diminua de la 0,0079 EUR fără TVA/minut la 0,0076 EUR fără TVA/minut. Tarifele pentru apelurile efectuate în deplasările în țările din SEE și UE vor rămâne nemodificate.
  • în ceea ce privește tarifele aplicate pentru apelurile și datele mobile efectuate de abonații aflați în Marea Britanie, „Brexitul” nu va afecta prețurile practicate de operatorul Digi. Utilizatorii Digi Mobil vor beneficia și în 2021 de prețurile pentru apeluri internaționale și roaming la același nivel ca pentru celelalte destinații din SEE și UE, atât timp cât autoritățile europene sau naționale nu vor face alte recomandări operatorilor de comunicații mobile. Decizia vizează și utilizatorii care vizitează / tranzitează Gibraltarul.

După cum probabil ştiţi, ANCOM a permis şi anul acesta ca RCS & RDS să aplice taxe suplimentare în roaming în interiorul Spaţiului Economic European (SEE). Conform reglementărilor europene, operatorii telecom care nu sunt în măsură să susţină comercial Roam like at home pot fi autorizaţi să perceapa utilizatorilor suprataxe de sustenabilitate.

RCS & RDS susţine că datorită practicării celor mai mici abonamente din România nu poate susţine comercial furnizarea Roam like at home (adică roaming fără costuri suplimentare) şi de aceea este nevoită să aplice aceste taxe suplimentare.

Activarea roaming-ului de voce și date mobile se poate realiza de la distanță din contul de utilizator Digi, pe site-ul DIGI.ro, sau telefonic la *777 (apelabil doar din Digi Mobil) sau la 031.400.7777.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.