Mon. May 20th, 2024

Din 1 ianuarie 2021 reglementările “Roam like at home” nu mai sunt obligatorii pe teritoriul Marii Britanii şi Irlandei de Nord

2 min read
Retelistica

Dacă mai devreme am prezentat pe scurt ce noutate vom avea de la 1 ianuarie 2021 în sistemul de plăţi online, în cele ce urmează vom face acelaşi lucru pentru o altă modificare importantă cu impact rapid asupra românilor.

Din 1 ianuarie 2021 reglementările europene “Roam like at home” nu vor mai fi obligatorii pe teritoriul Marii Britanii şi Irlandei de Nord (inclusiv Gibraltar), ca urmare a încheierii perioadei de tranziție după retragerea acestei țări din Uniunea Europeană. Tarifele de roaming în Marea Britanie vor fi stabilite în continuare în condiții comerciale. ANCOM recomandă utilizatorilor români care vor călători în Marea Britanie să verifice în prealabil la furnizorul lor tarifele de roaming aplicabile.

Orange România a anunţat deja că va păstra promoțional, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2021, actualele tarife și condiții de consum pentru apelurile internaționale și în roaming pentru Marea Britanie şi Irlanda de Nord (inclusiv Gibraltar).

Pentru cei care nu au auzit încă de acest concept “Roam like at home”, prin intermediul său nu mai ești nevoit să achiziționezi planuri tarifare dedicate când ești plecat în spațiul SEE (SEE = Spațiul Economic European = Statele membre ale Uniunii Europene + Islanda, Liechtenstein și Norvegia). Beneficiezi de tarifele practicate în țara din care ai plecat (minute, SMS-uri, trafic de date, în anumite limite). De la 1 ianuarie 2021 nu vei mai avea acest tratament preferenţial dacă locuieşti într-una din ţările SEE şi călătoreşti în Marea Britanie şi Irlanda de Nord (inclusiv Gibraltar).

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.