Sat. May 18th, 2024

Samsung a vândut fabrica de ecrane LCD din China către TCL pentru 1.8 miliarde dolari

2 min read
Televizoare

De o bună perioadă de timp se știe că Samsung dorește să renunțe la producția de LCD-uri și să se concentreze pe tehnologia Quantum Dot. O mișcare în această direcție a fost realizată de curând de către compania sud-coreeană.

Au vândut fabrica din Suzhou – China pentru 1.8 miliarde dolari către CSOT (companie deținută de către TCL, cei ce se află și în spatele smartphone-urilor Alcatel sau BlackBerry).

Fabrica urmează a fi deținută 60% de către CSOT, 10% de către TCL și 30% de către autoritățile din Suzhou. În această facilitate de producție erau realizate 27% dintre panelurile Samsung folosite în monitoare și televizoare.

Samsung Display a reinvestit 723 milioane dolari prin achiziția a 12.33% din acțiunile TCL. Quantum Dot este o tehnologie LED-backlit LCD TV, doar că este emisă limină albastră și nu albă. Partoculele mari de 50 atomi radiază roșu, iar cei mici de 30 atomi luminează albastru. Sunt miliarde de particule într-un panel cu tehnologie Quantum Dot.

De fapt, cred că interesează mai mult care sunt avantajele față de un LCD. Gama de culoare este mai mare, culoriile sunt reprezentate mai viu, mai puțină lumină pierdută față de un LCD.

Sursa: GSMarena.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.