Fri. May 3rd, 2024

7 întrebări pentru Motorola legate de noul vârf de gamă – Edge Plus

4 min read

Motorola a revenit cumva în segmentul smartphone-urilor premium prin Motorola Edge Plus. Am pus cinci întrebăr către Motorola legate de Edge Plus, iar răspunsurile primite de la Georgi Bonev (CSEE Marketing Lead Mobile Business Group Lenovo).

1. De ce nu a lansat Motorola un smartphone cu specificații de top în anul trecut? Moto Z3 cu Snapdragon 835 a fost anunțat în 2018. 

Motorola livrează cea mai bună tehnologie în fiecare categorie ce contează din momentul în care devine disponibilă, astfel încât clienții au cea mai nouă și bună tehnologie în vârful degetelor. Motorola combină cele mai competitive specificații din piață cu măiestria în design spre a aduce dispozitive de tip flagship ce livrează tot ce ți-ai putea dori, dar te și surprinde în moduri pentru care nu te aștepți.

De la livrarea primului smartphone 5G cu disponibilitate comercială prin noul Razr din noiembrie, strategia noastră a fost să mereu să conducem prin inovație și să livrăm ceea ce contează mai mult pentru clienții noștri. Cursa vârfurilor de gamă este provocatoare și competitivă, am dorit să avem o abordare strategică și bine gândită prin modul în care reintrăm. Știm că orice am dezvolta trebuie să întoarcă capete și să oferim un motiv serios consumatorilor spre a trece pe un nou device, dezvoltat de la zero spre a fi un 5G veritabil, să fie în linie cu așteptările clienților, fiecare funcție importantă livrând o experiență fără compromis.

Am văzut spațiu în această piață și l-am luat. Această nouă familie de dispozitive demonstrează abilitatea noastră de a depăși granițe când vine vorba de a livra cele mai bune experiențe posibile către consumatori și credem că ne ajută să ne întârim prezența și spre celelalte segmente din piață.

2. Îmi puteți spune 5 elemente prin care Motorola Edge Plus stă în fața concurenței Android?

Motorola Edge+ este singurul smartphone Android ce livrează performanță de top și cele mai rapide viteze la transferul de date, cea mai mare baterie, fotografie la calitate profesională cu cea mai mare rezoluție a camerei și cu adevărat unic pentru noi: un display curbat ce atrage privirea și face ca designul să impresioneze, cel mai puternic sunet de pe un smartphone cu tehnologie dezvoltată alături de Technical (software de tuning ce a câștigat premii GRAMMY). Noi credem că avem un device ce depășește concurența formată din vârfurile de gamă Android și prin intermediul său vom străluci în piață.

3. Motorola Edge Plus are o baterie de 5000 mAh cu încărcare la 18W, de ce nu ați folosit o încărcare mai rapidă, de la 30W în sus?

Atât Motorola Edge cât și Motorola Edge Plus folosesc baterii cu tehnologie de top ce ar trebui să reducă timpul alocat de consumatori pentru încărcarea dispozitivelor. TurboPower oferă ore de funcționare în câteva minute de încărcare. Pentru un plus de comoditate, Edge Plus oferă încărcare wireless reversibilă la 5W.

4. Motorola Edge Plus filmează 6K, de ce nu ați făcut pasul spre 8K precum competiția?

Motorola Edge+ produce 27 Megapixeli combinat în segmentul video, 8K are nevoie de 33.2 Megapixeli, de aceea nu avem 8K. Tehnic, un senzor de 108 Megapixeli suportă 8K, calitatea și experiența video nu sunt grozave. Am preferat să ne concentrăm dezvoltarea pe stabilizarea video, modul video pentru portrete, macro pentru video etc.

5. Care sunt avantajele utilizării unui senzor de 108 Megapixeli pe un smartphone?

Senzorul de 108 Megapixeli Quad Pixel este masiv și aduce cea mai mare rezoluție pe un smartphone, capturează imagini impresionante și filmează materiale video 6K și în același timp furnizează multă lumină în fotografiile low-light astfel încât să fie obținute imagini frumoase și pe întuneric.

6. De ce nu ați adus o certificare legată de rezistența la contactul cu apa și praful?

Atât Motorola Edge cât și  Edge Plus rezistă la contactul cu praful, transpirația, ploaia, scurgeri și stropiri. Sunt construite să treacă testul utilizării de zi cu zi.

7. Ce ne puteți spune de suportul software? Câte versiuni Android vor fi aduse, cum sunt livrate patch-urile de securitate?

Dispozitivele din seria Edge sunt cele mai bune vârfuri de gamă Android și asta pentru că Motorola s-a angajat să ofere consumatorilor o versiune Android nemodificată, fără aplicații duplicate și fără skin-uri dubioase.

Motorola Edge a debutat cu Android 10 și va primi cel puțin un update spre o nouă iterație Android, altele vor fi sub evaluare. Motorola Edge Plus a fost lansat cu Android 10 și va primi cel puțin două update-uri spre cele mai noi versiuni software dezvoltate de Google. Ambele telefoane vor primi update-uri trimestriale la nivel de de firmware pentru 2 ani.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.