Sun. May 5th, 2024

Pentru al patrulea an consecutiv, RCS & RDS primeşte acordul ANCOM de a aplica taxe suplimentare în roaming

2 min read
Retelistica

RCS & RDS a anunţat că a obţinut o nouă autorizaţie din partea ANCOM pentru a continua să aplice taxe suplimentare în roaming în interiorul Spaţiului Economic European (SEE). Conform reglementărilor europene, operatorii telecom care nu sunt în măsură să susţină comercial Roam like at home pot fi autorizaţi să perceapa utilizatorilor suprataxe de sustenabilitate.

„Dorim să informăm acționarii și investitorii că Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare (ANCOM) a autorizat RCS & RDS, filiala societății în România, să continue să aplice anumite suprataxe pentru unele dintre serviciile de roaming furnizate propriilor clienți aflați în interiorul Spațiului Economic European (SEE), drept urmare și în interiorul Uniunii Europene.” se arată în comunicatul companiei.

RCS & RDS susţine că datorită practicării celor mai mici abonamente din România nu poate susţine comercial furnizarea Roam like at home (adică roaming fără costuri suplimentare) şi de aceea este nevoită să aplice aceste taxe suplimentare

Chiar dacă operatorul telecom prelungeşte acest acord anual încă din 2017, taxele sunt mai mici de la an la an. Iată care sunt cele pentru următoarele 12 luni:

  • Date mobile – 0.00141 euro / MB vs 0.00220 euro / MB până la 30 iunie 2020;
  • Apel telefonic efectuat – 0.0154 euro / minut (pentru un apel inițiat din orice țară din SEE către un număr din România) vs 0,0187 euro / minut până la 30 iunie 2020;
  • Apel telefonic primit – 0.0079 euro / minut (pentru un apel primit în orice țară din SEE) vs 0,0085 euro / minut până la 30 iunie 2020.

Pentru apelurile efectuate în roaming în SEE abonaţii RCS & RDS vor plăti, de la primul minut, numai suprataxa, în limita minutelor naţionale incluse, respectiv tariful pentru apeluri în afara reţelei plus suprataxa, după epuizarea minutelor naţionale incluse. Pentru apelurile primite în roaming în SEE abonații RCS & RDS vor plăti, de la primul minut, numai suprataxa. Pentru datele consumate în roaming în SEE abonații RCS & RDS vor plăti, de la primul MB, numai suprataxa.

Noile tarife se aplică pentru o perioadă de 12 luni începând cu 1 iulie 2020.

Sursa: profit.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.